Notice (8): Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE [APP/Controller/AppController.php, line 49]
Ústav konstruování - článek

Konstrukční inženýrství
příběhy absolventů

Přidej se do týmu a realizuj své nápady

Studenti závěrečného ročníku bakalářského studia stojí před nelehkým rozhodnutím. Do konce března si musí vybrat obor pro své magisterské studium. Jednou z možností je i Konstrukční inženýrství na Ústavu konstruování. Chcete se dozvědět, jak hodnotí toto studium naši absolventi? Proč se rozhodli studovat právě u nás? Co během studia zažili a co s odstupem času považují za největší přínos? Přečtěte si tři osobní příběhy, které si pro vás naši absolventi připravili.

img

Ing. Ondřej Červinek

Pocházím z vesnice na jihu Moravy. Přesně z toho místa, kde leží nekonečný vinohrad. Už od malička mě bavilo montovat nejrůznější stroje. Pamatuji si například, jak jsem se svým dědou opravoval starou Jawu. Jezdí dodnes. Jako dítě jsem dostal od rodičů obří stavebnici Merkur a přiznám se, že občas si s ní hraji doteď. Nikdy by mě ale nenapadlo, že se od stavebnic dostanu až ke studiu konstrukčního inženýrství.

Zobrazit celý příběh
img

Ing. Michal Kubík, Ph.D.

Jmenuji se Michal Kubík a pocházím z Přerova. Jako malý jsem tíhl k vaření, protože mě bavilo vařit stále nové jídla či zkoušet různé kombinace ingrediencí. Dokonce jsem zvažoval, že půjdu na kuchaře. Naštěstí jsem se si uvědomil, že vaření může být koníčkem. Proto jsem se nakonec po základní škole rozhodl jít na Střední průmyslovou školu na obor Strojírenství.

Zobrazit celý příběh
img

Ing. Lukáš Skalický

Pocházím z malého města v podhůří Orlických hor, kde jsem strávil svá školní léta a žiji zde dodnes. V současné době působím na pozici projektového manažera vývojové konstrukce v lanškrounské firmě Soma. Zabýváme se vývojem, výrobou a prodejem zařízení pro obalový průmysl, zejména pak stroji pro flexotisk. Jsme ryze česká firma s jediným vlastníkem a naše produkty prodáváme do celého světa.

Zobrazit celý příběh